Vuodenaikojen liike kollaasi kesä

Kesä

Kesällä liikutaan kesästä nauttien!

Tältä sivulta löydät kesäisiä aktiviteetteja Vuodenaikojen liike -kampanjan mukaisesti. Tervetuloa tutustumaan ja kokeilemaan! Monet ideoista soveltuvat yhdistysten käyttöön.

1. Uinti

Uinti on monille mieluisa ja rentouttava, nivelystävällinen liikuntamuoto. Lajina se pitää yllä kehon liikkuvuutta ja tarpeen mukaan sillä saa nostettua hien pintaan.

2. Vesijuoksu

Vesijuoksu on suosittu laji eläkeläisten keskuudessa ja se on hyvä vaihtoehto uinnille. Laji sopii hyvin selkä- tai niskakivuista kärsiville. Vesijuoksuun tarvitset kelluttavan vesivyön, joka kiinnitetään vyötärölle.

3. Pihapelit

Mölkky, tikanheitto, petankki, boccia… Nyt on aika kaivaa pelit esiin! Milloin viimeksi olet ottanut kisan köydenvedossa? Köydenvedon varusteet monelta löytyvät valmiiksi omasta takaa ja sitä on hauska pelata porukalla.

4. Pyöräily

Pyöräily on kestävyyskuntoa nostattava laji. Paikasta toiseen liikkuminen on näppärää pyöräillen. Saisitko kannustettua naapurisi tai ystäväsi mukaan viikoittaiselle pyörälenkille? Oletko jo kuullut kilometrikisasta? https://www.kilometrikisa.fi Osallistukaa yhdistyksenä kisaan!

5. Kasvien tunnistus

Kerätkää erilaisia kasveja metsästä ja tunnistakaa ne yhdessä. Oletteko kaikki keränneet kouluaikana kasvion? Minkälaisia muistoja teillä on kasvion keräämisestä?

6. Frisbeegolf
Tämä on laji, josta kaikenikäiset ovat innostuneet! Frisbeegolfratoja kierrellessä heittojen lisäksi askeleita kertyy iso määrä. Ratoja löytyy ympäri Suomen. Oletko käynyt testaamassa naapuripitäjien frisbeegolfradat?

7. Leikkimieliset kesäolympialaiset

Valitkaa viisi lajia ja järjestäkää olympialaiset. Lajeja voivat olla esimerkiksi saappaanheitto, tikanheitto, pituushyppy tai vaikka keitetyn kananmunan kuljetus lusikka suussa! Keksittekö jonkin uuden lajin?

 

Palaa Vuodenaikojen liike -kampanjan etusivulle

Outi Kokko-Ropponen

Thumbnail
Liikuntasuunnittelija
outi.kokko-ropponen@elakeliitto.fi