Henkilö keppijumppaamassa

Tasapainon ja liikehallinnan parantaminen – projekti

Oletko kiinnostunut omasta tasapainostasi ja miten sitä voisi parantaa?

Etsimme 30 henkilön testiryhmää harjoitusohjelmaan, jossa on tavoitteena kehittää tasapainoa, liikehallintaa sekä liikeratoja. Hanke on osallistujalle maksuton ja kestää noin kuusi viikkoa. Eläkeliitto toteuttaa hankkeen yhteistyössä TE3:n sekä Ainonen kanssa, jotka ovat hyvinvointia mittaavia ja parantavia ratkaisuja tuottavia uusia suomalaisia yhtiöitä.

TOIMIVAT KEHON LIIKERADAT OVAT YLEISAVAIN HYVINVOINTIIN JA HELPOMPAAN LIIKKUMISEEN

Ikääntyessä liikeradat usein lyhentyvät ja voivat vaikuttaa haitallisesti liikkumiseen ja tasapainoon. Heikentynyt tasapaino on yksi keskeinen riskitekijä kaatumisten syntymisessä. Kun tasapainon tila mitataan ja sitä kehitetään oikealla tavalla, voidaan vähentää kaatumisia ja tehdä liikkumisesta jokaiselle turvallisempaa. Pyrimme mittausten ja kevyiden harjoitusten avulla osoittamaan tämän väittämän todeksi tässä hankkeessa. Sitä varten keräämme ryhmän vapaaehtoisia koehenkilöitä.

HANKKEEN KULKU JA SISÄLTÖ

Aloitus pe 25.2.2022:

Alkumittaus

TE3liikeratamittaus- ja AINONE-tasapainomittaus klo 10-14

Mittaukset toteutetaan Eläkeliiton toimistolla, osoitteessa Kalevankatu 61.

Motivointiluento klo 15-16 verkossa

Harjoittelujakso:

Kuuden viikon kotiharjoitusjakso online-ohjeilla 7,5 min / pv

Loppumittaus ja tulosten analysointi ke 30.3.2022:

TE3-liikeratamittaus ja AINONE-tasapainomittaus klo 10-14

Mittaukset toteutetaan Eläkeliiton toimistolla, osoitteessa Kalevankatu 61.

Jokaisesta harjoituksesta on puheohjauksella tuettu video, joka opastaa tekemään liikkeet oikein. Tulokset arvioidaan alku- ja loppumittauksilla. Harjoitusohjelman tavoitteena on kehittää toimintakykyä kokonaisvaltaisesti.

LISÄTIEDOT JA ILMOITTAUTUMINEN

Lisätietoa hankkeesta: