Koronapelätin, muokattu

Koronapelätin-kampanja on päättynyt! Peräseinäjoen yhdistys keräsi eniten osallistujia Koronapelättimen rakentamiseen, hienoa Peräseinäjoki!

Kiitos osallistuneille!

Kaikki Eläkeliiton yhdistykset ja jäsenet kutsutiin suunnittelemaan ja toteuttamaan koronapelättimiä! Kyse on Arjen luovuus -projektista, joka on käynnissä 1.4.-30.9.2021. Yhdistys, joka saa jalkeille suurimman tekijäjoukon palkitaan. Myös innovatiivisimmat pelättimet huomioidaan asiantuntijaraadin (mukana mm. 2 ITE-taitelijaa) valitsemina.

Mikä koronapelätin?

Koronapelätin voi olla mikä tahansa, joka tekijöidensä mielestä toimii koronapelättimenä. Tyyli on täysin vapaa, pelättimeen voi käyttää juuri niitä materiaaleja ja välineitä, joita haluaa. Esikuvia voi hakea vaikka mistä, mutta parempi on keksiä jotain aivan omaperäistä. Kaikkien ei tarvitse osallistua tekemiseen samaan aikaan, mikä voi helpottaa toteuttamista näin korona-aikana. Kaikki, jotka ovat olleet mukana pelätintä tekemässä, lasketaan mukaan. Pelättimen tekoprosessi kannattaa ikuistaa valokuvin, kuvia julkaistaan kampanjan aikana Eläkeliiton kanavissa.

Kun pelätin on valmis, se viedään esille ihmisten ihmeteltäväksi ja kuvataan "oikealla paikallaan”. Kun virallinen kuva ja osallistujaluettelo lähetetään Eläkeliittoon, on yhdistys mukana kisaamassa tunnustuspalkinnosta. Teokseen on hyvä laittaa näkyville Eläkeliiton yhdistyksen nimi, jolloin kaikki pelättimen näkijät tietävät tekijän. Toki pelättimen pystyttäminen saattaa vaatia asiamukaisten lupien pyytämistä.

Lopulta koronapelätin-valokuvista kootaan näyttely, joka on esillä ainakin Eläkeliiton verkkosivuilla ja Lehmirannan lomakeskuksessa. Kuvia nähdään myös Eläkeliiton Facebook-sivuilla ja EL-Sanomissa. Tarkoitus on myös toteuttaa karttasovellus, johon merkittäisiin kuvilla ja paikannustiedoilla, missä koronapelättimet ovat. Niiden luokse yhdistykset ja jäsenet voivat tehdä retkiä yksin tai yhdessä. Mikäli kiinnostuit, niin ilmoittaudu koulutussuunnittelija Sointu Kalliolle (sointu.kallio@elakeliitto.fi), niin saadaan jo karttasovellus käyntiin.

Katso karttasovelluksesta, mistä löydät koronapelättimiä!

 

 

Yhteistyössä MSL:n kanssa toteutettuja ja julkaistuja Arjen luovuus -kortteja voi hyödyntää pelättimen toteuttamisessa: arjenluovuus.fi 

Ohjeita liittyen koronapelätin-kampanjaan
Kampanja ja palkinnot Kampanja on käynnissä 1.4.-30.9.2021 Kampanjaan voi os
Lue lisää
Tutustu Koronapelätin-kuvagalleriaan!
Lue lisää