Vuodenaikojen liike kollaasi kesä

Vinkkejä Vuodenaikojen liike -kampanjan toteutukseen

Miten mukaan kampanjaan?

Vuodenaikojen liike -kampanjaan voivat osallistua kaikki. Kampanjaan voit osallistua liikkumalla itse, kutsumalla ystävän mukaasi liikkumaan tai järjestämällä yhdistyksen tai piirin yhteisen liikunnallisen tapahtuman!

Tältä sivulta löydät vinkkejä ulkona liikkumiseen ja voit ladata kampanjan logon itsellesi sivun alaosasta.

Tästä pääset liittymään Vuodenaikojen liike -verkostoon.

 

Kevättä kohti kulkien!

Vuodenaikojen liike -liikuntakampanjan mukaisesti keväällä liikutaan uutta kokeillen. Kokosimme alle vinkkejä, minkälaista toimintaa yhdistykset voivat järjestää kevään aikana.

1. Roskakävelytempaus

Lumen sulaessa maasta alkaa paljastua sinne kulkeutuneita roskia. Kootkaa porukka kasaan ja lähtekää yhdessä siivoamaan ympäristöä. Roskien keräyspihtejä on mahdollista lainata esimerkiksi monista kirjastoista. Pidetään yhdessä luonnosta huolta!

2. Retki laavulle

Järjestäkää yhteisretki läheiselle laavulle. Valitkaa myös helppokulkuisempia reittejä, näin huomioitte eri tasoiset liikkujat.

3. Kevättapahtuma puistossa

Pitäkää toiminnallinen kevätpäivä puistossa! Ulkopelejä, musiikkia ja tanssia. Saisitteko paikalle myös muita sukupolvia?

4. Pyörät kuntoon

Järjestäkää pyörähuoltopäivä ja huoltakaa yhdessä polkupyörät ajokuntoon.

5. Kilometrikisa 1.5.-22.9.

Kilometrikisa innostaa polkemaan! Kisaan ovat tervetulleita polkemaan niin yhteisöt, kaveriporukat kuin kuntien avoimet joukkueet. Leikkimielisessä kisassa joukkueet mittelöivät siitä, kuka polkee eniten kilometrejä ja/tai minuutteja kesän aikana.

Lisätietoa Kilometrikisasta: https://www.kilometrikisa.fi/

6. Liikunnan aluejärjestöt kumppaneiksi

Kaksi on enemmän kuin yksi! Olisiko liikunnan aluejärjestön kanssa mahdollista virittää uutta yhteistyötä? Mitä voisitte järjestää yhdessä alueenne eläkeläisille?

7. Kirjaston vuokrattavat välineet ja tarvikkeet

Onko teillä tiedossa, mitä kaikkia palveluita lähikirjastonne tarjoaa? Tehkää retki kirjastoon ja ottakaa yhdessä selvää.

8. Lintujen bongaus

Laulu, viserrys, piipitys, siipien havina… Lintujen äänet kuuluvat kevääseen! Ottakaa yhteiseksi haasteeksi bongata mahdollisimman monta lintulajia tänä vuonna. Lue lisää ”Tunnista 100 lintulajia” – haasteesta BirdLifen sivuilta: https://www.birdlife.fi/lintuharrastus/100lintulajia/

9. Vieraslajien torjuntatalkoot

Myöhemmin keväällä sään lämmetessä myös haitalliset vieraslajit alkavat nostaa päätään. Järjestäkää vieraslajien torjuntatalkoot! Muistattehan kiinnittää huomiota myös kasvijätteen hävittämiseen. Lisätietoa vieraslajeista ja kasvijätteen hävittämisestä saa mm. täältä: https://vieraslajit.fi

10. Kävelykilometrikisa 1.5. - 31.9.

Valtakunnallinen Kävelykilometrikisa on kaikille avoin. Kisaan voi osallistua yksin tai porukalla eri sarjoissa. Töppöstä toisen eteen ja mukaan kisaamaan!

Lisätietoa Kävelykilometrikisasta: https://kavelykilometrikisa.fi/

 

Tasapainoinen tammikuu -haaste

Lähde mukaan Tasapainoinen tammikuu -liikuntahaasteeseen! Haasteen tarkoituksena on kannustaa liikkumaan tasapainoa kehittäen koko tammikuun ajan. Lataa alta Tasapainoinen tammikuu -kalenteri, joka sisältää liikkeen jokaiselle päivälle.

 


Syksyn vinkkivideot ulkona liikkumiseen

 

 

Kampanjan materiaalit

Vuodenaikojen liike -logo

Lataa Vuodenaikojen liike logo (www)

 

Outi Kokko-Ropponen

Thumbnail
Liikuntasuunnittelija
outi.kokko-ropponen@elakeliitto.fi