Thumbnail

Musiikki

Musiikilla on tutkitusti monenlaisia vaikutuksia hyvinvointiin. Musiikin harrastaminen ikääntyneenä rentouttaa, poistaa masennusta ja parantaa muistia.

Eläkeliitto tarjoaa monia mahdollisuuksia musiikin harrastamiseen. Eläkeliiton karaokemestaruus ratkotaan vuosittain, jäsenyhdistyksissä toimii useita kuoroja ja lauluryhmiä ja Eläkeliitto tarjoaa musiikkipainotteisia kursseja. 

Ikääntyneille suunnatut musiikkikoulutukset antavat eväitä musiikkiryhmien vetämiseen ja vapaaehtoistoimintaan. Musiikkituokio palvelutalossa voi olla vanhuksille voimauttava ja rentouttava kokemus. Muistisairaankin mieleen palautuvat usein tuttujen laulujen sanat ja sävelet. Musiikki rentouttaa, tuo iloa ja virkistää muistia. 

Eläkeliiton, Näkövammaisten liiton ja Kuuloliiton yhteinen musiikkitoiminta kulkee nimellä TunneMusiikki. Toiminnan tavoitteena on antaa työkaluja musiikin hyödyntämiseen vapaaehtoistoiminnassa kuten musiikkituokioiden järjestämiseen palvelutaloissa. Tarkoituksena on myös löytää uusia tapoja käyttää ja soveltaa musiikkia ikäihmisten hyvinvoinnin lisäämiseksi, ja levittää tietoa musiikin hyvinvointivaikutuksista ja esteettömyydestä musiikkitoiminnasta.

Eläkeliiton karaokemestari
Piirikilpailujen ja valtakunnallisen Eläkeliiton karaokemestari -kilpailun säännöt vuodelle 2021:

Lue lisää
Musiikin hyvinvointivaikutukset

Musiikki virkistää kehoa ja mieltä

Lue lisää
Musiikki liikuttaa

Miksi musiikin yhdistäminen liikuntaan kannattaa?

Lue lisää
Musiikki osana vanhustyötä

Musiikkia voidaan hyödyntää vapaaehtoistoiminnassa monella eri tapaa. Tavallisimpia paikkoja musiikkisisältöisen vapaaehtoistoiminnan toteuttamiselle ovat palvelutalot.

Lue lisää
Musiikkiryhmän perustaminen

Ryhmän perustaminen

Lue lisää