Nousiainen
Yhteystiedot
Puheenjohtaja: Mauno Tammenkoski
Osoite: Myyräntie 2, 21270 Nousiainen
Puhelin: 050 0513 037
Sähköposti: mauno.tammenkoski(at)gmail.com
Hildur 6.3.2025 klo 18 , Satu Rämön Islantiin sijoittuva dekkarisarja nähdään ensi kertaa näyttämöllä Turun Kaupunginteatterissa.
hinta 66€/hlö, sisältää lipun, bussikuljetuksen, kahvin/teen ja pistaasikierrepullan.
Ilmoittautumiset Riitta Heikkilä 0405399035 tai riitta.a.heikkila@gmail.com
Maksu tilille Eläkeliitto Nousiaisten yhdistys FI6452950040006044
Satu Rämön Islantiin sijoittuva dekkarikirjasarja on kansainvälinen menestys, jonka filmatisointioikeuksista käytiin kilpailua. Näytelmäoikeudet Hildurin tarinaan nappasi ensimmäisenä Turun Kaupunginteatteri, jossa Anne Rautiaisen ohjaama kantaesitys nähdään marraskuussa 2024. Oman näkemyksensä islantilaisesta maisemasta Päänäyttämölle suunnittelee Norjassa asuva lavastaja Milja Salovaara.
Hildur-dekkarisarjan ensimmäinen osa Hildur ilmestyi kesällä 2022 ja nostatti suoranaisen Islanti-buumin antoisilla maisemien ja saaren erityispiirteiden kuvauksillaan. WSOY:n kustantaman trilogian ensimmäinen osa poiki useita käännössopimuksia ja voitti palkintoja ja sitä myytiin kymmenessä kuukaudessa 100 000 kappaletta. Maaliskuussa 2023 ilmestyi sarjan toinen osa Rósa & Björk. Trilogia täydentyi marraskuussa, kun sarjan kolmas osa Jakob ilmestyi. Näyttämöversion Turun Kaupunginteatteriin on sovittanut kolmen romaanin pohjalta näytelmäkirjailija-dramaturgi Satu Rasila.
Tarinan keskushenkilö on islantilainen rikospoliisi Hildur Rúnarsdottir, jonka taustalla kummittelee trauma kadonneista kahdesta sisaresta ja onnettomuudessa kuolleista vanhemmista. Hän saa työparikseen suomalaisen Jakob Johanssonin ja pian kaksikko joutuu keskelle murhien sarjaa. Kadonneiden lasten yksikölle on jälleen töitä harvaan asutulla saarella.
”Hildur on todella kiinnostava henkilö, fyysinen ja intuitiivinen, vahva ja herkkä. Rikosetsivä, jolla on oma syvä trauma. Tarinassa Hildur ja Islanti ovat kuin samaa luontoa; kumpaankin liittyen kaiken karuus on myös kauneutta, ja jonkinlainen mystisyys on läsnä koko ajan”, kuvailee näytelmäsovitusta työstävä Rasila.