Yhteystiedot
Puheenjohtaja
Eija Savela
eijsav(at)gmail.com
Eläkeliiton Vantaan yhdistys ry
Toimintakertomus vuodelta 2023
Yleistä
Eläkeliiton Vantaan yhdistys toimii ikääntyneiden fyysisen ja henkisen toimintakyvyn ja kuntoutumisen edistämiseksi siten, että he voisivat elää mahdollisimman pitkään hyviä vuosia kotonaan.
Yhdistyksen jäsenmäärä on lisääntynyt huomattavasti viime vuosina ja jäsenmäärä oli vuodenvaihteessa 349, naisia 250 ja miehiä 99.
Yhdistyksen hallitus ja Vanhusneuvosto
Yhdistyksessä on toiminut 2023 puheenjohtajana Eija Savela, varapuheenjohtajana Ilmari Kekkonen, sihteerinä Maija Sokura, sekä Heikki Joensuu, Marja Kotasalmi, Hannele Kuvaja, Kirsi-Marja Kuurne, Paavo Mytty, Riitta Ohtamaa, Tapani Salmi ja Leena Tuominen.
Eri tehtävissä ovat toimineet;
Yhdistyksen taloudenhoitajana ja jäsenvastaavana Tapani Salmi
Digi- ja timmiasioissa, sekä yhdistyksen nettisivujen päivittäjänä Eila Tidenberg
Matkojen järjestäjinä Riitta Ohtamaa Marja Kotasalmi ja Eija Savela
Kuusijärven retkien järjestelyistä on huolehtinut Ilmari Kekkonen.
Kulttuuritapahtumien järjestelyissä Hannele Kuvaja ja Leena Tuominen
Liikunta- ja urheiluasioissa vastaavana Riitta Ohtamaa, keilauksessa Sirkka Häyhä
Emäntänä Leinikkitiellä Sirkka Häyhä, Marja Kotasalmi, Maija Sokura ja Eila Tidenberg
ja Myyrmäessä Riitta Ohtamaa ja Eija Savela
Yhdistyksen hallitus on kokoontunut 9 kertaa vuoden aikana. Vuosi- ja syyskokoukset pidettiin Leinikkitiellä.
Vanhusneuvostoon on osallistunut varsinaisena jäsenenä Eija Savela ja Riitta Ohtamaa Eläkeliiton edustajana 30.8.2023 saakka.
Jäsentilaisuudet
Jäsentilaisuuksia on järjestetty Simonkylän Leinikkitie 36:ssa ja Myyrmäen Myyrmäkitalon asukastilan pienessä huoneessa kevätkauden ja syykaudella 3 kerroksen kerhohuoneessa, molemmissa 2 kertaa kuukaudessa.
Kokoontumisissa on käsitelty mm. seuraavia aiheita, yleensä molemmissa paikoissa;
Kotona asuen Seniorihoiva (Pasi Sutinen)
Vantaan kaupungin ikiliikkuja hanke ( Kiia Haapasalo ja Jenni Johansson.)
Muistojen sävelet (Eila Tidenberg ja Paavo Mytty)
Päivän puheenaihe, keskustelu
DNA-perimään perustuva sukututkimus ( (Ahti Kurri)
Tietoa ja opastusta toimintakyvyn säilyttämiseen ikääntyessä( Raimo Kantanen)
Lempikirjani tai -runoni, keskustelu.
Tutustuminen Geokätkeilyyn ( Rauliu Lunden)
”Voimaa ruuasta” Gery ry;n esitys tervellisestä ruokavaliosta.
Onnex Oy;n esittely ikääntyneiden työmahdollisuuksista
”Juuret”, eli olemmeko säilyttäneet kasvuympäristömme murteen, tavat ja perinteet?
Happihyppelyhankkeen esittely.
”Mitä hyvää on elämässäni”, yhteinen keskustelutilaisuus.
Retkeilyt ja matkat
Kuusijärvelle tehtiin retket makkaranpaiston, ulkoilun ja liikunnan merkeissä keväällä 6.6. sekä Vanhustenviikolla 10.10. Tilaisuuksiin osallistui runsaasti jäseniä.
Toukokuussa, alkaen 11. 5 teimme viikon omatoimimatkan Rodokselle, tutustuen kreikkalaiseen kulttuuriin ja nauttien lämmöstä, hyvästä seurasta ja ruuasta sekä meressä lillumisesta. Osallistujia oli 18.
Yhden päivän sokkoretki oli 14.6. bussin suunnistaessa Lahteen ja Vääksyn kanavalle pienelle laivaristeilylle ja sen jälkeen tutustuttiin myös viinitilaan, maatilan herkkuihin sekä tuohisiin perinnekäsitöihin, osallistujia oli 27.
Syksyinen, 3 yön matka Lehmirantaan tehtiin 7-10.9. Päivien aiheena oli Luonto eri tapahtumina. Kilpailimme omatoimisesti myös mm. mölkyssä. Osallistujia oli 36.
Joulumatkan suuntautui 3-5.12 Tallinnan Joulutoreille sekä muihin nähtävyyksiin ja karaokebaariinkin tutustuen. Mukana oli 19 osallistujaa.
Juhlat
Järjestimme jo perinteisen Kekrijuhlan, jossa Kekriperinnettä muistellen, runon ja seurustelun lisäksi saimme kuunnella Juha ja Jari Niemelän esittämää upeaa Wieniläismusiikkia!
Myyrmäessä joimme Joulukahvit 8.12. jouluisen ohjelman,muisteluin, lauluin ja keskustellen.
Joulujuhlaa vietettiin 12.12. Leinikkitiellä nauttien joulupuurosta, visailusta, laulaen ja lopuksi oli jännitimme arpajaisia!
Kulttuuritoiminta
Vierailimme Vantaan Teatterissa 13.4. katsomassa Ulla Tapanisen Lava-ammuntaaVII, jossa saimme nauttia seven up-komiikasta ja huikeista huomioista todellisuudesta ja valheista.
Osallistujia oli 21.
30.9. kävimme samassa paikassa katsomassa Ilmari Saarelaisen hulvatonta yhden miehen komediaa ”Parasta ennen”, jossa saimme tietää kaiken ikääntymisestä, osallistujia 19.
Tutustuminen Ateneumin Albert Edelfeltin näyttelyyn oli 31.8. Näyttelyn aluksia oli tilattu esittely eli intro taiteilijasta ja teoksista, 20 osallistujan ryhmä mahtui tilaisuuteen.
Liikunta ja urheilu
Tikkurilan Urheilutalolla kokoontuvassa Sirkka Häyhän johtamassa keskiviikon keilakerhossa on ollut osallistujia kevätkaudella 100 ja syyskaudella 90 jäsentä.
Kävelyjalkapallon harjoituksia oli kevätkaudella yhdessä helsinkiläisten kansssa, mutta syyskaudella oli kävelyjalkapalloa mahdollisuus harrastaa Tikkurilassa yhdessä kaupungin pelaajien kanssa.
Kesän toritapaamiset
Kesä-heinä ja elokuussa olemme käyneet yhdessä kahvittelemassa kerran kuussa Tikkurilan uudella torilla ja Myyrmäen Paalutorilla. Tilaisuudet ovat olleet hyvin suosittuja, niissä iloa on tuonut tuttujen tapaaminen ja kesäkuulumisten vaihtaminen.
Muuta
Vanhustenviikolle oli mahdollisuus osallistua kaupungin järjestämiin tilaisuuksiin ja viikon luontoteemoilla järjestimme Kuusijärven retken 10.10.
Hyvinvointimessuille 18.11. osallistuimme omalla esittelypöydällä kertoen toiminnastamme.
Tiedotus
Jäsenille on tiedoitettu tapahtumista Tapani Salmen laatimalla jäsenkirjeellä, Eila Tidenbergin ylläpitämillä yhdistyksen nettisivuilla sekä omalla FB-sivulla. Sieltä löytyvät myös tässä toimintakertomuksessa kerrottujen tapahtumien kuvat.
Talous
Yhdistyksen talous on perustunut jäsenmaksuihin. Vantaan kaupungilta saimme 600 euron avustuksen sekä kokoontumistilat maksuttomaan käyttöön. Pienimuotoista varainhankintaa on toteutettu mm. Joulujuhlan arpajaisilla.
Kuusijärven retket ovat olleet tarjoiluineen osallistujille täysin ilmaisia. Lehmirannan retken bussimatkat on yhdistys maksanut ja muissa matkoissa on ollut jonkin verran yhdistyksen antamaa tukea.