Sauvo-Karuna
Yhteystiedot
Puheenjohtaja Kenneth Finnholm, puh. 040 8137 482, s-posti kk.finnholm@gmail.com
Torstaina 13.3. lähdemme Porin kaupunginteatteriin katsomaan HOVIMÄKI -näytelmää. Esitys alkaa klo 13 ja kestää 2h 40min sis. 25min väliajan. Sitova ilmoittautuminen tiistaihin 4.2.2025 mennessä Pirjo Siivoselle puh. 040 588 5677.
Hinta 70 euroa per henkilö maksetaan yhdistyksen tilille FI54 5414 0440 0066 65 eräpäivään 4.2. mennessä viitenumeroa 45560 käyttäen.
Hintaan sisältyy matkat, ruokailu ennen teatteriesitystä, teatterilippu, väliaikatarjoilu kahvi/tee kera makean tai suolaisen.
Kun ilmoittaudut, kerro Pirjolle haluatko suolaisen tai makean vaihtoehdon ja kerro samalla mahdollisesta ruokarajoitteesta/-allergiasta.
Tervetuloa mukaan!
Bussiaikatauluun reitteineen palataan tuonnempana niin täällä kotisivuillamme kuin Kunnallislehdessä.
************************************************************
Taetteri kertoo näytelmästä verkkosivuillaan näin:
HOVIMÄKI -ESITYS ON RAIKAS JA MODERNI TULKINTA RAKASTETUSTA TV- JA KIRJASARJASTA.
Hovimäki -näytelmä sijoittuu vuoteen 1808, jolloin Ruotsi ja Venäjä käyvät Suomesta sotaa. Teos käsittelee suomalaisten isänmaanrakkauden ja lojaliteetin tunteita silloin, kun suomalaisilla ei vielä ole isänmaata. Tarkastellessaan varhaista suhdettamme sekä länteen että itään teos on ajankohtainen ja tärkeä. Sen keskeinen aihe on, miten sorron päälle voi rakentaa sovintoa.
Hovimäen kartanon tuore isäntä Magnus joutuu naurunalaiseksi yrittäessään värvätä renkejään Ruotsin armeijaan. Armeija perääntyy, ja taistelukentiltä olisi viimeinkin lunastettava kunniaa. Mutta mikä on suomalaisen paikka? Sitä ihmettelee myös sepänpoika Aaron, kun Hovimäkeen karauttaa kasakkalauma upseerinaan kreivi Ignatiew, joka kiinnostuu Aaronin siskosta.
Nuori emäntä Johanna jää kartanosta vastuuseen isännän lähtiessä sotaan. Rinnallaan Johannalla on katkera talousmamselli Frieda, josta ei ota selvää, onko tämä vihollinen vai ystävä. Piika Anna ei luota säätyläisnaisiin, mutta säätyläisnaiset tarvitsevat Annaa. Kun venäläiset miehittävät kartanon, eripuraiset naiset punovat yhteisen juonen.
Hovimäki -esitys liikkuu sekä Suomen sodan taistelukentillä että Hovimäen kartanossa, missä se nostaa esiin naisten tarinat. Esitys tutkii ihmisten välistä hierarkiaa ja ihmissuhteita silloin, kun taloudellinen ja juridinen eriarvoisuus on laein suojattua, kun naiset joutuvat herkästi kritiikin kohteiksi, ja kun valtiot katsovat oikeudekseen miehittää toisia.
Hovimäki -esityksen kerronta on nopeatempoista ja nokkelaa. Se on paitsi vetävä draama, myös tanssillinen ja audiovisuaalinen elämys.