Thumbnail

Aikuisten internet -lyhytdokumentti

Osa ikääntyneistä ei käytä internetiä, mutta iso osa jo käyttää. Millaista on oikeasti aikuisten media-arki? Aikuisten internet on lyhytdokumentti eläkkeellä olevien aikuisten media-arjesta ja erityisesti sen herättämistä tunteista.

Ajatus dokumentista sai alkunsa vuonna 2019. Huomasimme, että yleinen keskustelu ikääntyneiden media-arjesta tahtoi olla polarisoitunutta. Näimme itse päivittäin ikääntyneiden mediankäytön koko kirjon, joka loisti poissaolollaan yleisessä keskustelussa. Tilalla oli huolipuhe, sekä satunnaiset sankaritarinat, joiden kertojina olivat useimmiten muut kuin ikääntyneet itse. Dokumentin tarkoitus onkin tuoda kuuluviin ne äänet, jotka eivät pidä itsestään meteliä. Arkiseen mediankäyttöön liittyy tunteita ilosta suruun, turhautumisesta onnistumiseen. Dokumentti haastaakin ajattelemaan: millainen mielikuva minulla on ikääntyneistä mediankäyttäjinä?

Dokumentti on kuvattu syksyllä 2019.

Julkaisupäivä: 26.10.2020 (FB ensiesitys)

Kesto: 20 min.

Haastatellut: Raimo Karttunen, Anneli Keskitalo, Marja-Leena Mahlamäki, Marja Majuri, Mirja Mesimäki, Heli Miettinen, Jukka Mustonen, Ulla-Riikka Tapionlinna, Markku Toivola, Pirjo Vilhunen, Eino Väärä

Työryhmä: Kristiina Hanhirova, Outi Laiti, Sanna Tuominen

Tekninen toteutus: First Unit Oy

 

Katso dokumentti: