Thumbnail

Taide ja kulttuuri

Kulttuuria kaiken ikää. Taide ja kulttuuri ovat ilon ja innostuksen lähteitä.

Eläkeläisten kulttuuriharrastukset ovat yksi hyvinvoinnin kulmakivistä. Aktiivinen osallistuminen kulttuuritoimintaan lisää yhteisöllisyyttä ja osallisuutta sekä estää yksinäisyyttä. 

Taidetta on monenlaista – esimerkiksi kuvataidetta, musiikkia, teatteria, tanssia ja kirjallisuutta. Kulttuurin kirjosta voi nauttia niin tekijänä kuin kokijana.

Eläkeliiton Kulttuuria kaiken ikää -toiminta edistää osallisuutta kulttuuritoiminnan keinoin. Paikallista yhteisöllisyyttä vahvistetaan ylisukupolvisen yhdessä tekemisen avulla. Tavoitteena on ikäystävällinen yhteiskunta, jossa taide ja luovuus nähdään tärkeänä hyvinvoinnin osa-alueena.

Koronapelätin-kampanja on päättynyt! Peräseinäjoen yhdistys keräsi eniten osallistujia Koronapelättimen rakentamiseen, hienoa Peräseinäjoki!

Kaikki Eläkeliiton yhdistykset ja jäsenet kutsutiin suunnittelemaan ja toteuttamaan koronapelättimiä! Kyse on Arjen luovuus -projektista, joka on käyn

Lue lisää
Kulttuuria kaiken ikää -toiminta

Eläkeliiton STEA-rahoitteista Kulttuuria kaiken ikää -toimintaa toteutettiin valtakunnallisesti vuosina 2018-2021.

Lue lisää
Kulttuurikuulumisia: Taidesukellus

“Taidesukellus on avain itsensä kohtaamiseen, luovuuden ja sisäisen kapasiteetin löytämiseen.

Lue lisää
Kulttuurikuulumisia: potkua kulttuuritoimintaan!

Aiemmin syksyllä, kun suositukset olivat vielä hieman sallivampia, pääsin kiertämään Suomea paikallisten Potkua kulttuuritoimintaan -päivien merkeissä.

Lue lisää
Eläkeliiton Kirjoittajakilta

Eläkeliiton Kirjoittajakillan jäsenistö koostuu seniori-ikäisistä kirjoittamisen harrastajista.

Lue lisää
Kulttuurikuulumisia: makrameepajassa ylisukupolvisesti

Käsi ylös, jos tiedät mitä on makramee?

Lue lisää
Kulttuurikuulumisia: ystävyyttä tanssin kautta

Yhdeksän eri ikäistä, eri taustoista ja elämänaloilta tulevaa miestä kokoontui lokakuun 2019 alussa kahden viikon ajan tanssisaliin Helsingissä.

Lue lisää
Kulttuuria ilman fyysistä kontaktia – tapaamissovellusten avulla onnistuu!

Olemme eläneet nyt jo pitkään yhteisöllisesti hankalassa tilanteessa: suositellaan, että emme kokoontuisi toistemme seuraan ilman pakottavaa tarvetta.

Lue lisää
Etäkulttuuripiirit

Etäkulttuuripiirin pääajatus on ihmisten kohtaaminen ja kulttuurin harrastaminen verkkoympäristössä.

Lue lisää
Ylisukupolvinen MEN-tanssielokuva ja "Kun mieheen koskee" -dokumentti

Eläkeliiton Kulttuuria kaiken ikää -toiminta oli viime syksynä mukana tuottamassa yhdessä Maaseudeun Sivistysliiton ja Hanna Brotherus Companyn kanssa ylisukupolvista MEN-tanssielokuvaa ja sen teke

Lue lisää
Ideakortit innoittavat arjen luovuuteen

Arjen luovuus -korttisarja antaa vinkkejä ja kannustaa luoviin oivalluksiin ja kokeiluihin omassa arjen ympäristö

Lue lisää
Kulttuurikuulumisia: Ylisukupolvinen muotokuvapaja
Lokakuussa kokoonnuttiin kolmena torstaiaamuna Itä-Helsingin Kontulan palvelukeskukseen Eläkeliiton järjestämän ylisukupolvisen muotokuvapajan merkeissä.
Lue lisää
Luovuus piristää

Monesti ihmiset tuntuvat ajattelevan, että luovuus on jotain, jota osaavat hyödyntää vain taiteilijat ja muut “luovien alojen” ammattilaiset.

Lue lisää
Kulttuurikuulumisia: kuka saa laulaa?

Jo perinteeksi muodostunut Eläkeliiton vuosittainen karaokemestaruuskilpailu on siinä vaiheessa, että piirien mestarit on valittu ja edetään kohti valtakunnallista finaalia.

Lue lisää
Kulttuurikuulumisia: Mummodiskossa oli tunnelmaa

Maaliskuun lopulla järjestimme yhdessä lukuisten yhteistyökumppaneiden kanssa Helsingin Valkoisessa Salissa Mummodiskon, jonka teemana oli ensimmäistä kertaa aistieste

Lue lisää
Innostutaan kulttuurista!
Ystävien kanssa taidenäyttelyssä käynti, yhteisloimen luominen, paikallisessa karaokekerhossa laulaminen, harrastajateatterin harjoituksiin osallistuminen, e-urheilujoukkueen kanssa pelaaminen...
Lue lisää
Piparkakun tuoksua

Joulu on vuoden suurimpia juhlia.

Lue lisää
Mitä matkalla oppii?
Sain tuoreena kulttuurisuunnittelijana ja jäsenjärjestön edustajana osallistua marraskuun puolivälissä Maaseudun Sivistysliiton Erasmus+ -opintomatkalle Iso-Britanniaan.
Lue lisää
Kyläillään!
Kyläillään! on kirjoituskilpailu, joka kutsuu jakamaan unohtumattomat kyläilymuistot ja -kokemukset. Kilpailuun voi kirjoittaa kyläilemisen merkityksestä ja muutoksista tai luoda aiheesta kuvitteellisen tarinan, runon tai novellin.
Lue lisää
Kulttuuritoiminta käyntiin pop up -työpajalla

Eläkeliiton Kulttuuria kaiken ikää -toiminta käynnistyy ensimmäisellä pop up -tapahtumalla, joka on kaikille avoin taide- ja käsityötyöpaja.

Lue lisää
Digipelit taiteena

Peliuutisia lukiessa saa helposti käsityksen, että digitaaliset pelit kuuluvat vain nuortenkulttuuriin.

Lue lisää
Kulttuuria kaiken ikää?

Taide ja kulttuuri ovat elämän suola ja sokeri, eikä niistä katoa maku ihmisen ikääntyessä.

Lue lisää
Kädentaidot

Kädentaidot ja luovuus kuuluvat elämään iästä ja kunnosta huolimatta. Eläkeliiton Elämää käsillä -hanke kannusti ikäihmisiä kädentaitojen opiskeluun ja käsityöryhmien perustamiseen.

Lue lisää