Thumbnail

Taide ja kulttuuri

Kulttuuria kaiken ikää. Taide ja kulttuuri ovat ilon ja innostuksen lähteitä.

Eläkeläisten kulttuuriharrastukset ovat yksi hyvinvoinnin kulmakivistä. Aktiivinen osallistuminen kulttuuritoimintaan lisää yhteisöllisyyttä ja osallisuutta sekä estää yksinäisyyttä. 

Taidetta on monenlaista – esimerkiksi kuvataidetta, musiikkia, teatteria, tanssia ja kirjallisuutta. Kulttuurin kirjosta voi nauttia niin tekijänä kuin kokijana.

Eläkeliiton Kulttuuria kaiken ikää -toiminta edistää osallisuutta kulttuuritoiminnan keinoin. Paikallista yhteisöllisyyttä vahvistetaan ylisukupolvisen yhdessä tekemisen avulla. Tavoitteena on ikäystävällinen yhteiskunta, jossa taide ja luovuus nähdään tärkeänä hyvinvoinnin osa-alueena.

Kulttuurikuulumisia: kuka saa laulaa?

Jo perinteeksi muodostunut Eläkeliiton vuosittainen karaokemestaruuskilpailu on siinä vaiheessa, että piirien mestarit on valittu ja edetään kohti valtakunnallista finaalia.

Lue lisää
Kulttuurikuulumisia: Mummodiskossa oli tunnelmaa

Maaliskuun lopulla järjestimme yhdessä lukuisten yhteistyökumppaneiden kanssa Helsingin Valkoisessa Salissa Mummodiskon, jonka teemana oli ensimmäistä kertaa aistieste

Lue lisää
Innostutaan kulttuurista!
Ystävien kanssa taidenäyttelyssä käynti, yhteisloimen luominen, paikallisessa karaokekerhossa laulaminen, harrastajateatterin harjoituksiin osallistuminen, e-urheilujoukkueen kanssa pelaaminen...
Lue lisää
Piparkakun tuoksua

Joulu on vuoden suurimpia juhlia.

Lue lisää
Mitä matkalla oppii?
Sain tuoreena kulttuurisuunnittelijana ja jäsenjärjestön edustajana osallistua marraskuun puolivälissä Maaseudun Sivistysliiton Erasmus+ -opintomatkalle Iso-Britanniaan.
Lue lisää
Kyläillään!
Kyläillään! on kirjoituskilpailu, joka kutsuu jakamaan unohtumattomat kyläilymuistot ja -kokemukset. Kilpailuun voi kirjoittaa kyläilemisen merkityksestä ja muutoksista tai luoda aiheesta kuvitteellisen tarinan, runon tai novellin.
Lue lisää
Kulttuuritoiminta käyntiin pop up -työpajalla

Eläkeliiton Kulttuuria kaiken ikää -toiminta käynnistyy ensimmäisellä pop up -tapahtumalla, joka on kaikille avoin taide- ja käsityötyöpaja.

Lue lisää
Digipelit taiteena

Peliuutisia lukiessa saa helposti käsityksen, että digitaaliset pelit kuuluvat vain nuortenkulttuuriin.

Lue lisää
Kulttuuria kaiken ikää?

Taide ja kulttuuri ovat elämän suola ja sokeri, eikä niistä katoa maku ihmisen ikääntyessä.

Lue lisää
Kädentaidot

Kädentaidot ja luovuus kuuluvat elämään iästä ja kunnosta huolimatta. Eläkeliiton Elämää käsillä -hanke kannusti ikäihmisiä kädentaitojen opiskeluun ja käsityöryhmien perustamiseen.

Lue lisää