Kirja

Kirjallisuus

Lukupiiri
Jaettu kokemus on kaksinkertainen ilo, ja tämä on yksi syy miksi lukupiirit ovat suosittu toimintamuoto Eläkeliiton yhdistyksissä. Lukupiirit kokoontuvat kerran kuukaudessa keskustelemaan kirjojen herättämistä ajatuksista. Lukupiirit määrittelevät itse lukevatko kaikki osallistujat saman kirjan, luetaanko itse valittu kirja tietyn kirjailijan tuotannosta vai valitaanko teema, josta luetaan, esimerkiksi mielenkiintoisesta henkilöstä kertova elämänkerta. Lukemisen ollessa itsenäinen harrastus, lukupiiri tekee lukemisesta yhteisöllistä toimintaa. Monet osallistujista kokevat lukupiirin vahvistavan motivaatiota lukemiseen.  

Kirjailijavierailut
Kirjailijavierailulla lukijat ja tekijä kohtaavat. Kirjailijavieras voi kertoa kirjan tekemisestä, laajemmin tuotannostaan ja lukea omaa tekstiään ääneen. Kirjailija voi saapua yhdistyksen tilaisuuteen tai yhdistyksen jäsenet voivat yhdessä osallistua tapahtumaan, jossa kirjailija vierailee. 

Kirjoittajakilta
Eläkeliiton Kirjoittajakilta on matalan kynnyksen harrastajaryhmä, jossa on seniori-ikäiset kirjoittamisen harrastajat jakavat kokemuksia ja oppivat uutta. Toimintaan ovat tervetulleita niin aloittajat kuin pidempään kirjoittaneet henkilöt. Lue lisää Kirjoittajakillan toiminnasta täältä. 

Runopiiri
Runopiirit kokoontuvat yleensä kerran kuukaudessa. Tapaamisissa osallistujat voivat esittää valitsemiaan runoja, ja ryhmässä keskustellaan runojen herättämistä ajatuksista. Runopiirit voivat myös esiintyä erilaisissa tapahtumissa. 

Kursseja
Lehmirannan lomakeskus järjestää kirjallisuusaiheisia harrastekursseja:

Kirjoittajakurssi 4.-10.6.2024

Elämäni tarina -kurssi (lapsuusvuodet) 3.-6.9.2024

Elämäni tarina -kurssi (nuoruusvuodet) 12.-15.11.2024