Thumbnail

Tunnelma katossa Mummodiskossa

Jos olet joskus aistinut sähköisen tunnelman ja ihmisten ilon ja innon, kerro se sadalla niin saatat päästä lähelle Mummodiskon nostattamia fiiliksiä jo reilusti ennen tapahtuman virallista aloitusta. Hymyileviä kasvoja, keinuvia askeleita ja odottavia katseita. Todella käsinkosketeltavaa iloa tapahtumassa, jossa jokainen tanssii tyylillään ja yhteistä on musiikin tuoma hyvä mieli. 

Ensimmäisten joukossa pöytään ovat istahtaneet Tyyne Kulmavuori Keravalta ja Maija Saviluoto Hyvinkäältä, ensikertalaiset Mummodiskossa.
- Oli tosi kiva tulla tänne. Ollaan avoimella ja odottavalla mielellä, Kulmavuori kiteyttää kaksikon tunnelmat. 
Paljastuu, että Kulmavuori on Saviluodon täti, joka on houkutellut sukulaistytön mukaan. Olisi itsekin pitänyt tajuta pyytää oma täti diskoilemaan!
Kulmavuori ja Saviluoto odottavat innolla tanssilattian aukeamista. 
- Kaikki musa käy, kunhan se tempaa mukaan, rouvat toteavat. 

Kun tapahtuma virallisesti alkaa, musiikki todella tempaa mukaansa lähes kaikki noin 350 osallistujasta. Musiikin tahtiin liikuttaa aluksi Tiina Mattila, jonka kanssa käydään läpi diskotanssin perusliikkeitä. Sitten salin katto nouseekin melkein ilmaan: lavalle astuu viittomakielinen räppäri Signmark yhdessä Chiken kanssa. Rap ja hiphop on todellakin diskokansan mieleen, sillä meininki on huikea.

Tiina Mattila alkulämmittelee mummodiskossa
Tiina Mattila veti Mummodiskon alkuun lämmittelyksi tanssiliikkeiden kertauksen.

Signmarkin ja Chiken setin aikana tanssilattialta löytyvät myös Tyyne Kulmavuori ja Maija Saiviluoto. Kuvaajaa rouvat tuskin huomaavat, niin kovaa musiikki vie mukanaan. Ja kyllä, Mummodiskossa taittuu sujuvasti hiphop.

Kaksi vanhaa rouvaa tanssii diskossa
Tyyne Kulmavuori ja Maija Saviluoto innostuivat tanssimaan Signmarkin ja Chiken tahtiin.

 

Diskoilemaan hoivakodista

Tanssilattialle suuntaa innokkaasti myös Vuoripirtin hoivakodin porukka Espoosta. Myös he ovat ensimmäistä kertaa Mummodiskossa ja tanssi-into on kova. Pirjo Kankaista tanssittava Richeal Agyekumwah kertoo, että heidän porukkansa lähti tapahtumaan suurella innolla.

- Pomo ehdotti meille tätä tapahtumaa ja asukkaat innostuivat tästä kovasti. Taksissa he eivät meinanneet pysyä nahoissaan, Agyekumwah kertoo.

- On tosi ihanaa, että iäkkäät pääsevät viettämään mukavaa aikaa ja saavat kivaa tekemistä, toteavat Susanna Suominen ja Piia Ikäheimo Vuoripirtistä. 

 

Kaksi naista tanssii diskossa
Richeal Agyekumwah tanssittaa Pirjo Kankaista Mummodiskon tanssilattialla.

 

Yläparvelta löytyy Juha Nissinen, joka on tullut bileisiin Askolasta. Häntä ei kuulemma tänään tanssilattialla nähdä, mutta vaimo pistää parketilla jalalla koreasti hänenkin puolestaan. Herrat tyytyvät seuraamaan menoa sohvalla istuskellen ja tunnelmasta nautiskellen.

Kun Jussi & the Boys astuu lavalle, tunnelma tiivistyy entisestään. Hitti toisensa perään tanssittaa, hytkyttää, pompittaa ja twistauttaa diskokansaa. Illan viimeinen esiintyjä LUUTA!-duo yhdessä Ärri-opaskoiran kanssa nostattaa tanssijoiden hien vielä kerran pintaan. Kädet taputtavat ja lanteet heiluvat – ihan niin kuin diskossa pitääkin!

  Yleisöä Jussi & The boys lavalla

 

Mummodisko - menestyskonsepti

Mummodiskot ovat olleet valtavia menestyksiä Helsingissä ja muualla Suomessa: tapahtumiin on osallistunut jo tuhansia ikäihmisiä, joiden seuraan on liittynyt muitakin juhlijoita. Ikä tai rajoittunut toimintakyky eivät poista ihmisen halua tanssia ja viihtyä yhdessä sekä tuttujen että tuntemattomien seurassa mukaansatempaavan musiikin tahdissa. Tapahtumien tarkoituksena on ennen kaikkea lievittää ikäihmisten yksinäisyyttä ja mahdollistaa merkittäviä kohtaamisia yli sukupolvien.

Mummodisko-konseptin takana ovat geronomit Mikko Haapalainen ja Joni Tammisalo, joiden perustama Mummodisko ry toimii tapahtumien pääjärjestäjänä. Tämänkertaista tapahtumaa ideoimassa ja toteuttamassa on ollut Mummodisko ry:n lisäksi Eläkeliitto yhteistyökumppaneineen.

DJ soittaa levyjä
Toinen Mummodiskon perustajista, Mikko Haapalainen oli tapahtuman virallinen DJ.