Miesryhmä esittämässä tanssikoreografiaa teollisuushallissa

Ylisukupolvinen MEN-tanssielokuva ja "Kun mieheen koskee" -dokumentti

Kulttuuria kaiken ikää -toimintaa toteutettiin 2018-2021. Tavoitteena oli ikäihmisten yhteisöllisyyden lisääminen heidän omissa paikallisyhteisöissään. 

Eläkeliiton Kulttuuria kaiken ikää -toiminta oli syksyllä 2019 mukana tuottamassa yhdessä Maaseudun Sivistysliiton ja Hanna Brotherus Companyn kanssa ylisukupolvista MEN-tanssielokuvaa ja sen tekemisestä kertovaa "Kun mieheen koskee" -dokumenttia. Elokuvat saivat ensiesityksensä 26.2.2020 Eläkeliiton 50-vuotisjuhlassa Finlandia-talolla ja ne julkaistiin suuren yleisön nähtäväksi 3.3.2020. 

Pääset katsomaan dokumentin tästä:

Dokumentti Kun mieheen koskee

- Eläkeliitto haluaa osaltaan olla edistämässä monipuolista kulttuuritoimintaa ja sitäkin kautta kannustaa ikäihmisiä aktiivisiksi toimijoiksi yhteiskunnassa. Tämä projekti on ollut hedelmällinen ja sopii mainiosti Kulttuuria kaiken ikää -toimintaan, jonka päätavoitteena on eri elämänvaiheissa olevien ikäihmisten yhteisöllisyyden vahvistaminen kulttuurin keinoin, toteaa kulttuurisuunnittelija Jussi Hietala Eläkeliitosta.

MEN-elokuvan teemana on miesten välinen kosketus. Elokuvassa nähdään yhdeksän erilaisista taustoista tulevaa 12-85-vuotiasta suomalaista miestä. Heidän joukossaan on mm. palomestari, postimies, lukiolainen ja eläkeläinen. Tanssielokuva MENin tekoprosessista kuvattiin myös dokumenttielokuva Kun mieheen koskee. Dokumenttielokuvassa nähdään, kuinka miehet harjoittelivat elokuvaa varten silmiin katsomista, hengittämistä sekä toisen ja oman kehon koskettamista.

- Työni ydin on toisen ihmisen kohtaamisessa. Kun koreografina ajattelen suomalaista miestä, mietin yksinäisyyttä. Kun katson valmista elokuvaa, ihmettelen erillisyyttä ja hiljaisuutta, kertoo tanssielokuvan ohjaaja Hanna Brotherus.

Tanssielokuva nähdään ensi vuonna Ylen kanavilla ja sitä esitetään tämän vuoden aikana tanssielokuvafestivaaleilla ympäri maailmaa.

Jussi Hietala

Thumbnail