Thumbnail

Leo Immonen pakinoi: Honor 10 - ei rakkautta ensisilmäyksellä, mutta nyt jo vähän

Julkaistu 29.8.2018

Viimeksi päivitetty 11.3.2020

Minulla oli kolme vuotta sitten hankittu älypuhelin. Nyt vaihdoin tekoälypuhelimeen. Olen kuullut, että tekoälypuhelin koneoppii tätä digimaailmaa. Ajattelin, että olisihan se mukava puhelimen mukana itsekin koneoppia tuota digimaailmaa. Ostin Honor 10 puhelimen.

Meidän yhteisopiskelu lähti vähän takkuillen käyntiin. Eilen se Honor teki minulle aika ilkeän tempun. Heti kun sen käynnistin se alkoi kysellä minulta kaikenlaisia kysymyksiä. Sitten se kysyi minulta kuusinumeroista koodia, jonka saisin ihan itse keksiä ja käski painaa se mieleen. Se oli sitä varten se koodi, että varas ei saisikaan puhelinta käyntiin, jos niin ikävästi kävisi, että se joutuisi varkaan kynsiin. Sitä ei missään nimessä saanut unohtaa. Siksi laitoin helpon koodin, oman syntymäaikani.

Sitten ihan kesken opiskelun, ihan piloillaan varmaan se sammutti valonsa. Kun yritin sitä käynnistää uudestaan, se kysyi sitä kuusinumeroista koodia. Näpyttelin sen sille useita kertoja, mutta ei se vaan tyytynyt siihen. Minä en unohtanut sitä koodia, mutta Honor oli varmaan sen hukannut, ei muistanut minun syntymäaikaani. Ei taida tulla meistä ystäviä ─ oli unohtanut jo minun syntymäaikani. Minä olin sentään opetellut sen valmistusnumeron ja mallin ja paljon muitakin tietoja siitä, mutta se ketale ei muistanut minun syntymäaikaani. Olisinhan voinut laittaa vanhan kiväärini numeroni, tai morsiameni puhelin numeron vuonna 1960, mutta laitoin helpon, syntymäaikani. Ei se muistanut sitä.

Sitten soitin Honorin tukeen. Ei muuta, kuin puhelin takaisin tehdasasetuksille ja uusi yritys. No, sehän kysyi mokoma vieläkin sitä kuusinumeroista, eikä se kelvannut ─ uudestaan tehdasasetuksille ja taas se kysyi sitä samaa koodia. Tarjosin sitä samaa. Ei kelvannut. Sitten vein sen huoltoon. Huoltomies kysyi minulta minkä koodin sinä sille annoit ja minä kerroin sen sille. Huoltomies näpytteli minun syntymäaikani laitteeseen ja kas kummaa, Honor sytytti taas valonsa.

Se oli ilkeä temppu, mutta tänään me olemme jo opiskelleet täydessä yhteisymmärryksessä. Luulen, että meistä sittenkin taitaa tulla ystävät keskenämme. Minä taidan jo vähän rakastua siihen, koskapa vaimo alkaa olla jo vähän mustasukkainen sille.

Teksti: Leo Immonen

(Julkaistu ensimmäisen kerran 21.8.2018 "Eläkeliiton Nettiopastajat ja Digi-innostajat" -Facebook ryhmässä)

 

 

 

Sanna Tuominen

Thumbnail
Projektisuunnittelija, Netikäs
sanna.tuominen@elakeliitto.fi