Thumbnail

Seniorin vinkki taloyhtiön sähköiseen viestintään

Julkaistu 27.2.2019

Olen omalle taloyhtiölle ehdottanut, että siirtyisimme digiaikaan ilmoitustaulujen ja rappujen opasteiden osalta. Esimerkiksi Kodinportti tarjoaa erilaisia vaihtoehtoja. Vuokralaisille voidaan jakaa tietty määrä infoa ja osakkeenomistajille enemmän. Säästetään valtava määrä juoksemisia rappukäytävissä ja paljon paperia.

Meidän taloyhtiössämme tällaista ei vielä ole, mutta aloitteen olen tehnyt jo viime syksynä siitä, että taloyhtiömme tiedotteet olisivat jatkossa luettavissa rapussa seinällä olevan kosketustaulun kautta. Tähänastinen kokemukseni on toisen taloyhtiön hallituksen puheenjohtajan kertomus porrasnäytön kätevyydestä. Heidän taloyhtiössään oli selvitelty isännöitsijän kanssa monistekuluja ja tultu siihen tulokseen, että halvemmallakin voisi päästä.

Heidän talossaan on käytössä Kodinportti- sovellus. Jokaisessa porraskäytävässä on olemassa näyttötaulu, johon isännöitsijän tiedotteet tulevat. Säästöä tulee niin tulostus-, kopiointi-, kuin postitus- ja kuljetuskustannuksissakin. Ja tietysti myös säästämme luontoa paperia säästämällä. Näyttöä pääsee jokainen lukemaan omalla pin-koodilla.

Hallitukselle voi tulla eri tiedotteet kuin muille asukkaille tai niinkin, että omistajille tulee tietyt tiedotteet ja vuokralaisille omansa. Myös huoltoyhtiö voi tiedottaa asukkaille esimerkiksi, että nyt aurataan koko piha tai pihalle levitetään täytesoraa tai muuta vastaavaa. Kodinportti-sovellus on kotimainen, siksi voin tuon nimenkin mainita. Varmasti niitä on muitakin markkinoilla.

Meidän taloyhtiössä huoltomies jakaa monisteet rappuihin, kun tiedotetaan vaikkapa seinän maalaamisesta. Isännöitsijätoimisto taas jakaa joka rappuun asukkaille kutsut taloyhtiön kokouksiin, tiedotteet taloyhtiön kokouksen päätöksistä, tiedotteet vesikatkoksista ja kaikesta muustakin.  Tämän kaiken voisi hoitaa lataamalla tiedot etätyönä. Myös eri rappuihin voi ladata eri tiedot.

Porrasnäytöt ovat tyylikkäitä ja ne toimivat kosketusnäyttöinä, jolloin yhdelle sivulle ei tarvitse tietoa ladata liian tiheään. Kielen voi vaihtaa, varauksia voi tehdä. Porrasnäyttöä pääsee lukemaan myös oman mobiililaitteen kautta, joten ne, jotka viettävät pitkiäkin aikoja matkoilla tai mökillä, saavat tiedotteet talon tapahtumista.

Todennäköisesti tiedotteet voi myös lukea oman television näytöltä, riippuen televisiosta, mutta ainakin tietokoneelta, jolloin voi rauhassa istahtaa lukemaan ja kirjoittamaan itselleen muistiinkin vaikkapa saunavuoroja tai pesulan varauksia. Mikäli ei omista laitteita, sitten vain rappukäytävään seisahtaa pidemmäksi aikaa lukemaan taulun tiedotteet. Tauluun voi saada muitakin tietoja, vaikkapa säätiedot tai lähiliikenteen aikataulut.

Kustannuksista kannattaa kysyä osviittaa suoraan esimerkiksi Kodinportilta: www.kodinportti.fi

 

Teksti: Maria Raute

Sanna Tuominen

Thumbnail
Projektisuunnittelija, Netikäs
sanna.tuominen@elakeliitto.fi