Vuodenaikojen liike kollaasi kevät

Kevät

Keväällä liikutaan kokeillen ja iloiten!

Tältä sivulta löydät keväisiä aktiviteetteja Vuodenaikojen liike -kampanjan mukaisesti. Tervetuloa tutustumaan ja kokeilemaan! Monet ideat soveltuvat yhdistysten käyttöön.


1. Kävelyfutis
Kootkaa porukka kokeilemaan kävelyfutista. Mukaan tarvitaan 6-8 pelaajaa ja sopiva alue missä palloa voi pelata. Tutustu kävelyfutikseen lisää

2. Roskakävelytempaus
Kootkaa porukka kasaan ja lähtekää yhdessä siistimään ympäristöä. Roskien keräyspihtejä on mahdollista lainata esimerkiksi monista kirjastoista. Pidetään yhdessä luonnosta huolta!

3. Retki laavulle
Järjestäkää yhteisretki läheiselle laavulle. Valitkaa myös helppokulkuisempia reittejä, näin huomioitte eri tasoiset liikkujat.

4. Kevättapahtuma puistossa
Pitäkää toiminnallinen kevät/syyspäivä puistossa! Ulkopelejä, musiikkia ja tanssia. Saisitteko paikalle myös muita sukupolvia?

5. Pyörät kuntoon
Järjestäkää pyörähuoltopäivä ja huoltakaa yhdessä polkupyörät ajokuntoon.

6. Kilometrikisa 1.5.-22.9.
Kilometrikisa innostaa polkemaan! Kisaan ovat tervetulleita polkemaan niin yhteisöt, kaveriporukat kuin kuntien avoimet joukkueet. Leikkimielisessä kisassa joukkueet mittelöivät siitä, kuka polkee eniten kilometrejä ja/tai minuutteja kesän aikana.Lisätietoa Kilometrikisasta: https://www.kilometrikisa.fi/

7. Liikunnan aluejärjestöt kumppaneiksi
Kaksi on enemmän kuin yksi! Olisiko liikunnan aluejärjestön kanssa mahdollista virittää uutta yhteistyötä? Mitä voisitte järjestää yhdessä alueenne eläkeläisille?

8. Kirjaston vuokrattavat välineet ja tarvikkeet
Onko teillä tiedossa, mitä kaikkia palveluita lähikirjastonne tarjoaa? Tehkää retki kirjastoon ja ottakaa yhdessä selvää.

9. Lintujen bongaus
Laulu, viserrys, piipitys, siipien havina… Lintujen äänet kuuluvat kevääseen! Ottakaa yhteiseksi haasteeksi bongata mahdollisimman monta lintulajia tänä vuonna. Lue lisää ”Tunnista 100 lintulajia” – haasteesta BirdLifen sivuilta: https://www.birdlife.fi/lintuharrastus/100lintulajia/

10. Vieraslajien torjuntatalkoot
Myöhemmin keväällä sään lämmetessä myös haitalliset vieraslajit alkavat nostaa päätään. Järjestäkää vieraslajien torjuntatalkoot! Muistattehan kiinnittää huomiota myös kasvijätteen hävittämiseen. Lisätietoa vieraslajeista ja kasvijätteen hävittämisestä saa mm. täältä: https://vieraslajit.fi

11. Kävelykilometrikisa 1.5. - 31.9.
Valtakunnallinen Kävelykilometrikisa on kaikille avoin. Kisaan voi osallistua yksin tai porukalla eri sarjoissa. Töppöstä toisen eteen ja mukaan kisaamaan!
Lisätietoa Kävelykilometrikisasta: https://kavelykilometrikisa.fi/

12. Pihatyöt
Haravointi, nurmikon leikkuu, kasvien istutus ja hoito, terassi- ja puutarhakalusteiden huoltaminen ja pihalla puuhastelu ovat hyvää hyötyliikuntaa.

 

Valmiita materiaaleja

Allergia-, Iho- ja Astmaliitto ry:n tuottamat materiaalit ovat vapaasti kaikkien käytettävissä.

Hyvinvointirastit
Luontorastit (vastaukset ja vastauslomake)
Luontobingo
Metsäkuntopiiri

Palaa Vuodenaikojen liike -kampanjan etusivulle

Outi Kokko-Ropponen

Thumbnail
Liikuntasuunnittelija
outi.kokko-ropponen@elakeliitto.fi