Thumbnail

Tietotekniikka ja mediataidot

Tietotekniikka ja mediataidot kuuluvat ikääntyneille siinä missä muillekin ikäryhmille. Niistä on sähköistyvässä maailmassa tullut keskeinen osa elämäämme ja kansalaistaitojamme. Eläkeliitto haluaa tukea jäseniään tietotekniikan ja mediataitojen opettelussa kokoamalla mm. näille sivuille opettavaisia sisältöjä aiheesta.  

Vapaaehtoiset nettiopastajat ovat jäsentemme tukena paikallisissa yhdistyksissä. He auttavat esimerkiksi internetin käytön kanssa alkuun pääsemisessä. Mikäli yhdistyksessäsi ei vielä ole nettiopastustoimintaa, mutta sille olisi tarvetta, asia on hyvä ottaa esiin paikallisessa yhdistyksessä. Kuka tahansa jäsen ja mikä tahansa yhdistys voi halutessaan käynnistää nettiopastustoiminnan parhaaksi katsomallaan tavalla.

Satunnainen nettimatkaaja

Tutustu netin ihmeelliseen maailmaan oppaanasi satunnainen nettimatkaaja.

Lue lisää
Tietoja ja taitoja

Jokainen voi oppia tietotekniikkaa ja mediataitoja! Tavallisen ihmisen ei tarvitse tavoitella taivaita.

Lue lisää
Nettiopastustoiminta

Jokainen voi opettaa muille, mitä itse jo osaa! Kun käyttää itse tietoteknisiä laitteita, esimerkiksi tablettia tai älypuhelinta ja internetiä, voi opettaa muita.

Lue lisää
Mielipiteitä ja kokemuksia

Jokainen voi näkyä ja kuulua, osallistua ja vaikuttaa sähköisessä maailmassa! Sähköinen maailma kuuluu kaikille, myös senioreille ja ikäihmisille.

Lue lisää
Kehittämisprojektit

Eläkeliitto toteuttaa Netikäs-projektia vuosina 2017–2020.

Lue lisää