VAL syksy web

Syksy

Syksyllä liikutaan metsissä ja mättäillä!

Tältä sivulta löydät syksyisiä aktiviteetteja Vuodenaikojen liike -kampanjan mukaisesti. Tervetuloa tutustumaan ja kokeilemaan! 

Löydä sinua lähinnä oleva liikuntaryhmä paikallisyhdistyksen tai piirin sivuilta ja tule mukaan!
 

1. Bingo
Luontobingoa pelataan ulkona luontomaisemissa puistossa tai metsässä. 
Bingon tehtävät tuovat iloa ja virkistystä, vahvistavat ja virittävät aisteja, kehittävät tasapainoa ja lihasvoimaa. Peliä voi pelata kaikenikäiset joko yksin, kaksin tai porukalla. 

2. Sieni- tai marjaretki

Lähtekää porukalla metsään keräämään luonnon antimia. Onko teillä tiedossa herkullinen resepti sienipaistokseen tai marjapiirakkaan? Kokeilkaa valmistaa saamastanne saaliista jotain yhdessä.

3. Yhteislenkki virkistämään viikkoa

Sopikaa viikonpäivä, jolloin lähdette yhdessä kävelylenkille. Löytyykö lähistöltänne pururata tai jokin kiva maastossa kulkeva kävelyreitti?

4. Haravointitalkoot

Kenen piha kaipaisi haravointia? Pitäkää yhdessä haravointitalkoot ja hörpätkää sen jälkeen kuppi kuumaa.

5. Kuntosalitreeni ulkona

Monilla paikkakunnilla on ulkokuntosaleja, joissa voi tehdä lihaskuntoa harjoittavia liikkeitä. Löytyykö teidän lähistöltä sellainen? Jos ei, niin voisitteko itse laittaa pystyyn lihaskuntotreenin ulkona?

6. Metsätanssit
Metsätanssit ovat suomalainen perinne, jossa ihmiset kokoontuvat tanssimaan luonnon keskellä. Metsätanssit voivat olla joko perinteisiä lavatansseja tai modernimpaa yksin tanssia. Tanssi on monipuolista terveysliikuntaa, joka parantaa hyvinvointia kokonaisvaltaisesti. Metsätanssit ovat myös hauska tapa nauttia musiikista, luonnosta ja hyvästä seurasta.

7. Metsän raivaustalkoot
Haluatko tehdä jotain hyvää metsälle ja itselle? Raivaustalkoot on mainio tapa hoitaa metsää, edistää luonnon monimuotoisuutta ja oppia uusia taitoja. Talkoot ovat myös hauskaa ja rentouttavaa ajanvietettä luonnossa. Tutkitusti metsän kuin raivaajankin kunto kohenee.  Metsän raivaustalkoita järjestetään eri puolilla Suomea eri tahoilla, kuten metsänhoitoyhdistyksillä, luonnonsuojelujärjestöillä, kyläyhdistyksillä tai yksityisillä metsänomistajilla.

Syksyn vinkkivideot ulkona liikkumiseen

 


Lisää liikuntavinkkejä löytyy Eläkeliiton liikuntakanavalta.

Palaa Vuodenaikojen liike -kampanjan etusivulle

 

Outi Kokko-Ropponen

Thumbnail
Liikuntasuunnittelija
outi.kokko-ropponen@elakeliitto.fi