VAL talvi web

Talvi

Talvella liikutaan lumella ja jäällä!

Tältä sivulta löydät talvisia aktiviteetteja Vuodenaikojen liike -kampanjan mukaisesti. Tervetuloa tutustumaan ja kokeilemaan! Monet ideat soveltuvat yhdistysten käyttöön.

Talvi tarjoaa upeita kokemuksia ja hienoja maisemia parhaimmillaan usean kuukauden ajan. Luonto-Suomessa tarinoidaan talven merkitystä meille suomalaisille. Kuuntele lähetys täältä.

1. Kansallinen hiihtopäivä 24.2.2024

Kutsumme Eläkeliiton kaikki yhdistykset mukaan tähän hienoon tapahtumaketjuun. Kannustamme yhdistyksiä osallistumaan paikalliseen yhteistyöhön ja viettämään päivää omalla tavallaan ja itselleen sopivana ajankohtana. Lisätietoa ja tukea tapahtumajärjestämiseen löytyy kampanjasivuilta osoitteesta www.suomenlatu.fi/kansallinen-hiihtopaiva

2. Laavuretki

Lähtekää laavulle tai kodalle paistamaan makkarat tai juomaan kahvit. Löytyisikö kaikille lumikengät tai sukset matkan tekoon?

3. Avantouinti

Tehkää yhteislähtö avantouinnin pariin! Oletteko joskus harrastaneet avantouintia, mutta nyt harrastus on jäänyt unholaan? Tai kiinnostaisiko teitä kokeilla avantouintia? Yhdessä aloittaminen on helpompaa ja samalla saatte toisistanne tsemppausjoukot, josta voi olla hyötyä hyiseen veteen kastautuessa.

Jos innostutte, niin sopikaa yhteinen, viikoittainen avantouintipäivä!

4. Pihabongaus

Birdlifen Pihabongaus on tunnin kestävä tempaus. Tarkoituksena on tarkkailla tunnin ajan pihasta löytyviä lintulajeja ja ilmoittaa havainnot halutessaan Birdlifelle. Mitkä kaikki lajit vierailevat teidän pihallanne? Pihabongaus järjestetään vuosittain tammikuun viimeisenä viikonloppuna. Tänä vuonna ajankohta on 27.–28.1.2024Lue lisää Pihabongauksesta

5.. Lumiukkohaaste

Lumiukkohaaste kannustaa rakentamaan lumiukkoja tai muita otuksia palvelutalojen ja kerrostalojen pihoille yhteiseksi iloksi. Kootkaa porukka ja antakaa luovuuden päästä valloilleen rakennuspuuhissa! Mitä kaikkea keksitte rakentaa?

6. Tehdään yhdessä hyvää

Onko naapurustossasi joku, joka kaipaisi liukkailla säillä apua kaupassa käyntiin tai lemmikin ulkoiluttamiseen? Tarjoa apuasi, se tuottaa hyvän mielen molemmille ja saat samalla hyötyliikuntaa!

7. Pilkkiretki tai laituripilkki

Kootkaa porukka ja lähtekään pilkille. Tarkistakaa jäätilanne ja valmistakaa maittavat eväät reppuun. Varatkaa tarvittavat välineet matkaan ja palautelkaa mieleen jääturvallisuus.

8. Talvikilometrikisa 1.1. - 29.2.2024
Talvikilometrikisaa poljetaan 1.1.-29.2.2024 eli karkausvuosi tuo yhden lisäpäivän kisaan. Talvella pyöräilyn ilon ja virkistävän vaikutuksen ymmärtää vasta kun sitä itse kokeilee, innosta työkaverisi tai muut ystäväsi mukaan polkemaan!  Lue lisää kisasta. 

9. Joulukalenteri
Eläkeliiton joulukalenterin ideana on liikuttaa sinua joulukuun jokaisena päivänä. Voit tulostaa kalenterin itsellesi esimerkiksi jääkaapin oveen ja tehdä liikkeet aamutoimien yhteydessä. Lataa joulukalenteri tästä.

10. Tasapainoinen tammikuu -kalenteri

Lähde mukaan Tasapainoinen tammikuu -liikuntahaasteeseen! Haasteen tarkoituksena on kannustaa liikkumaan tasapainoa kehittäen koko tammikuun ajan. Lataa vuoden 2024 Tasapainoinen tammikuu -kalenteri tästä. 

Palaa Vuodenaikojen liike -kampanjan etusivulle

Outi Kokko-Ropponen

Thumbnail
Liikuntasuunnittelija
outi.kokko-ropponen@elakeliitto.fi