Vuodenaikojen liike kollaasi talvi

Talvi

Talvella liikutaan lumella ja jäällä!

Tältä sivulta löydät talvisia aktiviteetteja Vuodenaikojen liike -kampanjan mukaisesti. Tervetuloa tutustumaan ja kokeilemaan! Monet ideat soveltuvat yhdistysten käyttöön.

 

1. Tasapainoinen tammikuu -kalenteri

Lähde mukaan Tasapainoinen tammikuu -liikuntahaasteeseen! Haasteen tarkoituksena on kannustaa liikkumaan tasapainoa kehittäen koko tammikuun ajan. Lataa vuoden 2023 Tasapainoinen tammikuu -kalenteri tästä. 

2. Kansallinen hiihtopäivä 4.3.

Nyt hiihdetään, maaliskuu on hiihtokuu! Haastamme kaikki Eläkeliiton piirit ja yhdistykset mukaan hiihtämään ja järjestämään laturetkiä tai hiihtotapahtumia Kansallisena hiihtopäivänä 4.3.2023. 

Helsingin Olympiastadion toimii tapahtuman keskuspaikkana, mutta liike on maanlaajuinen. Tavoitteena on miljoona yhdessä hiihdettyä kilometriä. Lue lisää Kansallisesta hiihtopäivästä.

3. Laavuretki

Lähtekää laavulle tai kodalle paistamaan makkarat tai juomaan kahvit. Löytyisikö kaikille lumikengät tai sukset matkan tekoon?

4. Avantouinti

Tehkää yhteislähtö avantouinnin pariin! Oletteko joskus harrastaneet avantouintia, mutta nyt harrastus on jäänyt unholaan? Tai kiinnostaisiko teitä kokeilla avantouintia? Yhdessä aloittaminen on helpompaa ja samalla saatte toisistanne tsemppausjoukot, josta voi olla hyötyä hyiseen veteen kastautuessa.

Jos innostutte, niin sopikaa yhteinen, viikoittainen avantouintipäivä!

5. Pihabongaus

Birdlifen Pihabongaus on tunnin kestävä tempaus. Tarkoituksena on tarkkailla tunnin ajan pihasta löytyviä lintulajeja ja ilmoittaa havainnot halutessaan Birdlifelle. Mitkä kaikki lajit vierailevat teidän pihallanne? Pihabongaus järjestetään vuosittain tammikuun viimeisenä viikonloppuna. Tänä vuonna ajankohta on 28.–29.1.2023. Lue lisää Pihabongauksesta

6. Lumiukkohaaste

Lumiukkohaaste kannustaa rakentamaan lumiukkoja tai muita otuksia palvelutalojen ja kerrostalojen pihoille yhteiseksi iloksi. Kootkaa porukka ja antakaa luovuuden päästä valloilleen rakennuspuuhissa! Mitä kaikkea keksitte rakentaa?

7. Tehdään yhdessä hyvää

Onko naapurustossasi joku, joka kaipaisi liukkailla säillä apua kaupassa käyntiin tai lemmikin ulkoiluttamiseen? Tarjoa apuasi, se tuottaa hyvän mielen molemmille ja saat samalla hyötyliikuntaa!

8. Pilkkiretki tai laituripilkki

Kootkaa porukka ja lähtekään pilkille. Tarkistakaa jäätilanne ja valmistakaa maittavat eväät reppuun. Varatkaa tarvittavat välineet matkaan ja palautelkaa mieleen jääturvallisuus.

9. Joulukalenteri
Eläkeliiton joulukalenterin ideana on liikuttaa sinua joulukuun jokaisena päivänä. Voit tulostaa kalenterin itsellesi esimerkiksi jääkaapin oveen ja tehdä liikkeet aamutoimien yhteydessä. Lataa joulukalenteri tästä.

 

Palaa Vuodenaikojen liike -kampanjan etusivulle

Outi Kokko-Ropponen

Thumbnail
Liikuntasuunnittelija
outi.kokko-ropponen@elakeliitto.fi