Post-it-lappu ja lamppu ilmoitustaululla

Terveysturvallisuusohjeet Eläkeliiton kursseille

Olet tulossa Eläkeliiton kurssille. Maailmaa ja maatamme ravisuttanut koronapandemia on edelleen liikkeellä erilaisin variantein myös Suomessa. Siksi on tärkeää, että luet huolella seuraavat ohjeet, jotta kurssi olisi kaikille mahdollisimman turvallinen.
 1. Flunssaisena kurssille ei pidä tulla, vaan kurssipaikka tulee tällöin perua paikasta ilmoittaneelle Eläkeliiton työntekijälle. Hänen kanssaan voi sopia paitsi peruutuksesta, myös mahdollisesta toiveesta osallistua vastaavalle kurssille myöhemmin.
 1. Kurssiin osallistuminen on jokaisen henkilökohtainen valinta, jos kuuluu esimerkiksi koronan riskiryhmään tai lähipiirissä on riskiryhmäläisiä, on hyvä pohtia, onko oma osallistuminen turvallista. Osallistumisen peruuttaminen on mahdollista maksutta viimeistään kaksi viikkoa ennen kurssia ja sairastumistapauksissa sen jälkeenkin (ks. Eläkeliiton kurssien peruutusohjeet)
 1. Noudatamme kurssilla majoittajan antamia ohjeita toiminnasta ruokailuissa, majoittajan järjestämissä tilaisuuksissa ja ylipäätään majoittajan tiloissa liikuttaessa.
 1. Kurssitiloissa noudatetaan mahdollisuuksien mukaan turvavälejä, olemme tästä syystä pyrkineet mahdollisuuksien mukaan varaamaan hieman isompia yhteisiä tiloja käyttöömme.
 1. Myös kurssitiloissa on hyvä muistaa käsihygienia ja yskimisetiketti sekä pintojen ja kasvojen koskettelun välttäminen. Pesethän kätesi myös aina ennen kurssitilaan tuloa.
 1. Emme suosittele kättelemistä tai halaamista. Hengityssuojainta voi halutessaan käyttää kurssin yhteisissä kokoontumisissa.

 

Huolehdi hyvästä hygieniasta

 • Pidä kädet puhtaana. Pese kädet usein ja huolellisesti lämpimällä vedellä ja nestesaippualla vähintään 20 sekunnin ajan esim. aina yhteisiin tiloihin tultuasi, ennen ruokailua, tupakointia, nuuskaamista ja poistuessasi.
 • Jos pesu vedellä ja nestesaippualla ei ole mahdollista, käytä alkoholipitoista käsihuuhdetta. Ota käsihuuhdetta kerralla määrä, jolla pystyt hieromaan kätesi kauttaaltaan.
 • Varo likaisia pintoja, joita ovat mm. ovenkahvat, wc-hanat, yhteiskäytössä olevat näppäimistöt, kahvikone tai -pannu jne.
 • Jos sinua yskittää tai aivastuttaa, yski tai aivasta kertakäyttöiseen nenäliinaan tai hihaasi, älä kämmeneesi. Laita nenäliina heti roskiin. Pese sitten kätesi.
 • Muista sulkea wc-istuimen kansi ennen huuhtelua: huuhtelupyörre nostaa ilmaan ulosteaerosolia, joka voi sisältää koronavirusta.