Kuvakollaasi soittimia Eläkeliitto 50 vuotta sävellyskilpailu

Duurit, jatsit ja sottiisit

Eläkemies-sävellys voitti juhlavuoden sävellyskilpailun!

Eläkeliiton 50-vuotisjuhlan kunniaksi järjestetty sävellyskilpailu sai juhlavan päätöksen liiton pääjuhlassa 26.2.2020, kun kirkkonummelaisen Timo Kososen sävellys Eläkemies palkittiin kilpailun voittajaksi. Voittajateos kuultiin juhlassa hallitsevan karaokemestarin Risto Iirolan tulkitsemana.

Katso voittajan julkistus tästä:

https://youtu.be/04kvictm0wU?t=3155

Kilpailuun vastaanotettiin kuutisenkymmentä teosta, jotka musiikin ammattilaisista koostuva esiraati kuunteli ja soitti moneen otteeseen. Eniten kilpailuun lähetettiin mollivalsseja, mutta mukana oli myös mm. rautalankaa, iskelmää, kuplettia, hengellistä musiikkia ja haikeaa tangoa. Kilpailuteosten valossa eläkeläisten musiikillinen lahjakkuus näyttäytyi vaikuttavana. 
 
Esiraati valitsi lopulta jatkoon kahdeksan puhuttelevinta teosta, joista kilpailun päätuomari Petri Somer valitsi voittajan. Eläkemies-teoksen voittoa tuomari perusteli sen sanoituksen toiveikkuudella ja positiivisuudella sekä kypsällä, tarttuvalla ja osuvalla melodialla suomi-iskelmä-biitteineen.

Myös muut seitsemän upeaa finaaliteosta ansaitsivat nekin tuomarilta ylistystä. Julkistamme nyt muut finaaliin päässeet teokset: 
 

  • Laulu rakkaudesta, säv. Heikki Friman, san. Anu Vuorinen, Helsinki 
  • Käkivaarin tinttivilli, Heikki Savola, Ähtäri 
  • Joella on ihanaa, Timo Kosonen, Kirkkonummi 
  • Lennän kanssasi aurinkoon, Erkki Viljakainen, Mikkeli 
  • Illan tullen, säv. Jouko Tekoniemi ja san. Mauno Virtanen, Sodankylä 
  • lllan viiletessä, Juha J. J. Saari, Räyrinki 
  • Vanhat voi, vanhat uskaltaa, Hannu Tuovinen, Heinola 

 
Koska kilpailu käytiin täysin anonyymisti, säveltäjien henkilöllisyydet ja yhteystiedot on avattu vasta viikolla 11, eikä osallistujiin ole tästä syystä oltu aiemmin yhteydessä.

Säveltäjiin otetaan yhteyttä lähiviikkojen aikana, sillä sävellyskilpailun sadosta aiotaan julkaista juhlavuoden aikana pienimuotoinen laulukirja mm. yhdistysten lauluryhmien käyttöön. 
 
Kiitämme lämpimästi ja sydämellisesti kaikkia kilpailuun osallistuneita lahjakkaita säveltäjiä, sanoittajia ja sovittajia! 
 
Katso sävellyskilpailun voittajakappaleen esitys tästä: 

https://youtu.be/04kvictm0wU?t=3650